Finansal Özgürlüğünüzü İlan Edin! - 1. Adım

       İster ülke çapında isterse dünya çapında kriz yaşansın, yine de finansal özgürlüğünüz kısıtlanmadan yaşamak istemez misiniz? O zaman zengin olmanın yolunu zengin olanlardan dinleyin. Uzun bir süredir kişisel başarımdaki tecrübeleri insanlarla paylaşmak istiyordum. Ray Dalio, Mark Cuban, Paul Tudor Jones gibi başarılı mentorlar sayesinde başarı sürecimi hızlandıran tecrübelerin getirdiği başarı ve zenginliği sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu tecrübeler gizli saklı tecrübeler değil (çoğunlukla) ve kitlesel değişikliklere yol açacak ülke hatta dünya ekonomisine fayda sağlayabilecek tecrübelerdir. Bu yüzden vakit buldukça sizlere bir yazı dizisi halinde siz okuyuculara seslenmeyi düşünüyorum. Sizin de vaktinizin değerli olduğunu bildiğim için bu yazı dizisindeki yazıları olabildiğince kısa tutmaya çalışacağım. Bu sizin biraz daha kafa yormanıza sebep olabilir. Hazırsanız başlayalım.


YATIRIM yapın!

       Evet! Ekmeden biçemezsiniz. Unutmayın başarılı ve zengin olmak bir gecelik iş değildir. O yüzden "Yatırım" şart! Yatırımı 3 başlık altında inceleyeceğiz. Bunlar;


      1. Gelirinizin %20'sini Kenara Atın!

Mükemmelin Blogu
      
       Hayatı boyunca ayda 1160 $'dan kazanamayan UPS kargo çalışanını Theodore R. Johnson'ın kazancının %20'sini kenara atmasıyla 90 yaşında 70 Milyon $'lık servetinin[1] ya da ülkemizden örnek olan İzmirli emekli Hilmi öğretmenin 1965 yılından beri Ereğli Demir-Çelik Fabrikası'nın hisselerini alarak 2 Milyon ₺ servete ulaşması[2] gibi sizler de kendi servetinizin ilk adımını atın! 

       Evet! Gelirinizin %20'sini kenara atın. Bunu yaparken şuna karar vermelisiniz;


  • Bu parayla o mağazadan o elbiseyi ya da ayakkabıyı almayacağım.
  • Bu parayla o restoranda yemek yemeyeceğim.
  • Bu parayla o gece dışarı çıkıp eğlenmeyeceğim. Gibi gibi... Artık aklınıza ne gelirse.
       Bu parayı devlet benden vergi olarak alıyor diye düşüneceksiniz ve gelirinizin %20'sini bir kenara koyacaksınız. Unutmayın devlet sizden vergi aldı. Ve unutmayın uzun vadede size faizleriyle beraber bir servet ödeyecek.
       
2. İkinci Bir Gelir Kaynağı Yaratın!

Mükemmelin Blogu

       Şu an yaptığınız iş dışında yeni bir gelir kaynağı yaratın. Vaktiniz olmayabilir, sorumluluklarınız olabilir bu yüzden ikinci bir gelir kaynağı yaratamıyorum derseniz Zengin olacak kadar sorumluluk almak istemiyorsunuz demektir.

       Evet, zenginlik bir sorumluluktur. Hemde düşündüğünüzden daha fazla bir sorumluluktur.


       Zengin olmak istiyorsanız daha fazla sorumluluk alın; gerekirse daha az uyuyun daha az sosyal olun.


       Şimdi hemen yapmaktan keyif aldığınız yeni bir iş bulun ve bunu ikinci geliriniz olarak geliştirmeye başlayın. Bu işiniz öyle bir hale gelmeli ki ilk işinizi kaybetseniz bile finansal rahatlığınız etkilenmeden devam edebilecek düzeyde olmalı.

       
Belki de hayatınızın işi bu ikinci gelirinizdir.


3. Gelirinizin %10'unu Sermayenize Yatırın

Mükemmelin Blogu

       Yarattığınız ikinci gelir kaynağınıza yatırım yaparak onu besleyin. Gelirinizin %10'u bunun için idealdir.

       Geriye kalan gelirinizin %70'i ile yaşayın. Belki başlarda zorluklar çekebilirsiniz, karşınıza engeller de çıkabilir. Bunların karşısındaki tutumunuz her zaman olumlu olur da yılmadan devam ederseniz kazanırsınız.
       
       Şimdilik bu kadar. Finansal Özgürlüğünüzü İlan Edin yazı dizisinin 2.'sinde görüşmek üzere...

Bu Yayın Telif Hakları Yasasınca Korunmaktadır.
Copyright © 2012-2017  Mükemmelin Blogu 
       

0 Yorum:

Yorum Gönder